meesterlijkonderwijs
pagina-informatie.nl

Hoofdpagina | Favorieten | Alle onderwerpen | Statistieken | Meedoen?


  Advertentie


  Vakken
Kinderen in groep 4 doen tweemaal per jaar de Cito-toets van het LVS. In januari is de eerste Cito-toets en betreft de Cito M4. De tweede toets vindt plaats in mei of juni en betreft de E4-toets. Wat is nu handig om als ouder te weten over deze toets. In dit artikel vertellen we u alles over de Cito-toetsen van groep 4. Op die manier bent u helemaal geïnformeerd.
- replicas de relojes
- Paper over Cito-toets
- Citotoetsgroep4.simpsite.nl
- Citotoetsgroep4webs.com
- Vakken Cito groep 4



  Leerlingen
Om te starten zijn dit de Cito-toetsen die worden afgenomen: begrijpend lezen, spelling, woordenschat en rekenen. De kinderen worden getoetst over alle onderwerpen die aan bod is gekomen. Dat houdt onder andere in: vermenigvuldigen en delen tot en met honderd, de tafels en grote sommen. Op het gebied van spelling gaat het om de goede schrijfwijze. Woordenschat wordt getest middels woorden die leerlingen in deze groep moeten weten. Begrijpend lezen gaat over de wijze waarop kinderen teksten begrijpen. Elk van deze onderdelen komen tijdens het jaar aan de beurt en zouden dus goed gemaakt moeten kunnen worden.
- Cito-toetsgroep4.eklablog.com
- Lees hier verder
- Meer lezen
- Info voor ouders
- Presentatie

  Cito-toets
Als je kind in groep 4 zit worden twee belangrijke toetsen bij kinderen afgenomen: de Cito-toets M4 (januari) en E4 (mei). De toetsen gaan over begrijpend lezen, woordenschat, rekenen en spelling en zijn erg belangrijk omdat ze de ontwikkeling van kinderen in kaart brengen. Leraren gebruiken deze resultaten om kinderen verder te helpen. Omdat deze scores van belang zijn beslissen veel ouders om hun kinderen thuis extra voor te bereiden op deze toetsen. De Cito Oefenboeken van Educazione komen daarbij zeker van pas. In de oefenboeken komen alle onderwerpen uit groep 4 voorbij en worden leerlingen stevig getraind in alle onderdelen van groep 4 op de basisschool.
- De Cito-toets groep 4
- Meer informatie
- Cito afbeelding


  Inhoud
Om welke reden neemt de basisschool deze toetsen af? Waarom willen ze alles weten van de scores van kinderen? De school doet er alles aan om de leeropbrengsten van kinderen in beeld te brengen. Door de Cito twee keer af te nemen is die lijn goed te volgen. De docenten kunnen zien of de klas en leerlingen voldoende vooruit gaan. Zo niet, dan kan er een plan worden geschreven om de leerling verder te helpen. Daarnaast zijn de scores belangrijk voor de uitstroom na de basisschool richting het voortgezet onderwijs. Cito-scores tellen dan zwaar mee.
- Coda.io
- Cito-toets GROEP 4
- Alles over de Cito-toets van g
- Basisonderwijs en Cito-toetsen
- Cito-toets groep 4 oefenen

 

Copyright © 2016 pagina-informatie.nl

Er staan 30 links op deze pagina.
Laatst aangepast: 28-06-2023
Meld een URL!